Liga socijaldemokrata Vojvodine
15/11/2017. » Govori

Šta je sa merama za otklanjanje posledica suše?

NOVI SAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović postavio je danas pitanje Pokrajinskoj vladi i sekretaru za poljoprivredu da li su se i gde realizovale mere za otklanjanje posledica izazvane sušom, a koje je pokrajinskom parlamentu predstavio na predhodnom zasedanju resorni pokrajinski sekretar. Šućurović je podsetio i šta je poslanička grupa LSV uradila kako bi se pomoglo poljoprivrednicima, zaključivši da je vrlo verovatno da se o istim u pokrajinskom parlamentu ne bi ni razgovaralo da baš oni nisu predložili niz mera.

LSV

- LSV je pokušala da bude kreativna opozicija. Te kada se pričalo o rebalansu budžeta ukazali smo da treba da se povećaju sredstva za poljoprivredu kako bi se sanirale posledice suše. Poslanička grupa LSV je učestvovala i u radu Odbora za poljorivredu Skupštine AP Vojvodine iako nema svog člana. Predložili smo konkretne mere – podsetio je Šućurović.

On je dodao i da im je rečeno da treba da se održi sastanak resornos sekretara i ministra za poljoprivredu, međutim nikakvih konkretnih poteza nakon toga nije bilo.

- Na prošloj sednici Skupštine AP Vojvodine podneli smo inicijativu za koju nam je rečeno da nije po propisu, a oni su na prečac pred samo zasedanje, doneli niz mera, koje je kasnije pokrajinski sekretar i objasnio – rekao je Šućurović dodajući da nije čuo kako u svom okruženju tako ni u ostalim opštinama da je ijedan poljoprivrednik dobio najavljivanju pomoć predviđenu predočenim merama.

- Došli smo u situaciju da su naši poljoprivrednici već zasejali površine, a nijedna od tih mera koje nam je pokrajinski sekretar predočio, ne postoji. Bilo je slučajeva da se u mojoj opštini, Novi Bečej, poljoprivrednicima delilo seme žita, ali, kako su objasnili, samo članovima SNS – naveo je Šućurović objašnjavajući da su pitanje semena postavili i u lokalnom parlamentu gde im je objašnjeno da je isto kupljeno novcem od članarina SNS.

Kako je rekao, sve on to podržava, ali je neophodno da se institucije bave problemom poljoprivrednika kako bi im se pomoglo na pravi način.

(BILSV, 15.11.2017)
Go! Nazad

Ostavite komentar